Forumda görev almak isteyen arkadaşlar PM (@tarimsal) ile iletişime geçebilir.
***
Üyelik işleminden sonra üyelik aktivasyonu için, e-posta hesabınızda ki Spam/Gereksiz vb. klasörüne bakmayı unutmayın!

Yüksek Kaliteli Kurutulmuş Kivi Dilimleri Nasıl Üretilir?

Meyve Yetiştiriciliği Hakkında Herşey Bu Bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
tarimsal
Kıdemli Üye
Mesajlar: 675
Kayıt: Prş Mar 31, 2011 6:16 am
İletişim:

Pzr Haz 19, 2011 7:01 pm

2001 Yılında Yeni Zellanda'da ABD başta olmak üzere AB ülkelerinede ihraç edilmeye başlanan Yüksek Kaliteli Kurutulmuş Kiwi Dilimleri'nin taze kiwi meyvesine oranla ihracat oranı 2007 yılı itibariyle %8.2 oranında artmıştır...

Osmotik Bir Ön İşlem Uygulanarak Kurutulmuş Kiwi Dilimlerinin Kalitesini Geliştirme ve Formülleme

Drying 2004 - Proceedings of the 14th International Drying Symposium (IDS 2004)

Özet

Osmotik dehidrasyon ; kurutma, dondurma ve kızartma vb. farklı metotlar gibi tek bir işlem veya diğer işlemler ile birilikte kullanılabilir. Bu çalışmada osmo - dehidratasyon, dehidrate edilmiş kiwi (Hayward ve Abbot) dilimleri üretimi için bir ön işlem olarak kullanılmıştır. Bu nedenle, dehidrasyon etkinliği üzerine işlevsel değişkenler ; çözelti konsantrasyonu (%30 , %40 ve %50) , tampon ajanı ve sıcaklığın (20 , 40 ve 60 oC) etkileri araştırılmıştır. Hem osmoze edilmiş hem de kontrol örnekleri sıcak havayla kurutma yöntemiyle kurutulmuştur. Ardından , kurutulmuş ürünler yapısal ve organoleptik özelliklerini ölçümlemek için analiz edilmiştir. Sonuçta, osmotik bir çözelti kullanıldığında kurutulmuş ürünün hem yapısal hem de organoleptik özelliklerinin geliştiğini gözlemledik. Ve en kaliteli ürün aşağıdaki koşullarda elde edilmiştir ; Csakaroz = %40 , Cbuffer = %6 , T = 40 oC ve t = 120 dakika. Ayrıca, iki varyete arasındaki farklılığında önemli olduğunu gözlemledik.


Kaynakça ve çalışmanın detayları :


Behzad Allaeddini and Zahra Emam-Djomeh. FORMULATION AND QUALITY IMPROVEMENT OF DRIED KIWIFRUIT SLICES USING AN OSMOTIC PRE-TREATMENT. Drying 2004 - Proceedings of the 14th International Drying Symposium (IDS 2004).São Paulo, Brazil, 22-25 August 2004, vol. C, pp. 2127-2132.


Cevapla

“Meyve Yetiştiriciliği” sayfasına dön