Forumda görev almak isteyen arkadaşlar PM (@tarimsal) ile iletişime geçebilir.
***
Üyelik işleminden sonra üyelik aktivasyonu için, e-posta hesabınızda ki Spam/Gereksiz vb. klasörüne bakmayı unutmayın!

PERMANGANAT

Bitki besin elementleri ve doğru zamanda doğru gübreleme...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
sunguroglu_1
Acemi Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: Sal Eki 25, 2011 8:09 pm

Sal Eki 25, 2011 8:26 pm

PERMANGANAT
Permanganat manganın 7+ değerlikli oksidi, permanganat asidinin tuzu. Permanganat asidi, koyu menekşe renkli ve kuvetli bir asittir. En önemli tuzu olan potasyum permanganat (KMnO4) susuz rombik kristaller halindedir. Yoğunluğu 2,70 g/cm3tür. 20°C'de 100 g suda 6,3 g çözünür. Sodyum permanganat üç kristal suyu taşır (NaMnO4.3H2O) ve suda kolay çözünür.

Permanganatlar, manganatın elektrolitik olarak veya klor ile yükseltgenmesinden elde edilirler. Permanganat, asidik ortamda beş elektron alarak mangan (II) iyonuna indirgenir.

Kullanılışı: Potasyum permanganat tıpta nadiren ağız yoluyla (şeker hastalıklarında) veya yılan zehirlenmelerine karşı deri altına şırınga edilerek kullanılır. Oksitleyici özelliğinden dolayı, jinekolojide, dermatolojide ve içme sularının sterilizasyonunda (bakteri öldürücü olarak) faydalanılan ve yakıcı olmayan iyi bir antiseptiktir.

Analitik kimyada kantitatif analizlerde reaktif olarak faydalanılır. Volümetrik titrasyonda oksalat, etilen vs. tayininde ve klor gazı elde edilmesinde kullanılır.

PERMANGANATIN BAKTERİ ÖLDÜRÜCÜ ETKİSİ NEDENİYLE BİTKİLERDE KULLANIMI DA SÖZ KONUSU BU KONUDA YANİ BİTKİLERDEKİ KILLANIMI İLE İLGİLİDAHA AYRINTILI BİLGİYE ULAŞABİLEN ARKADAŞLAR PAYLAŞABİLİRSENİZ ARKADAŞLAR...


Cevapla

“Bitki Besleme ve Gübreleme” sayfasına dön