Üye olma ile ilgili problemler düzeltildi, foruma üye olabilirsiniz. *** Forumda görev almak isteyen arkadaşlar PM (@tarimsal) ile iletişime geçebilir. *** Üyelik işleminden sonra üyelik aktivasyonu için, e-posta hesabınızda ki Spam/Gereksiz vb. klasörüne bakmayı unutmayın!

Organik Bal Hakkında Bilmeniz Gerekenler !

Arıcılık hakkında herşey burada
Cevapla
Kullanıcı avatarı
reklamveblog
Yeni Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: Prş Kas 16, 2017 9:58 pm

Bal

organik palBal hayvansal gıdaların en başında gelen değerli bir besin kaynağıdır. Yapısında askorbikasit, tokoferol ve flavonoidler bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan fenolik maddeler sebebi ile antioksidatif bir yapıya sahiptir. Çok eski zamanlardan bu yana ilaç olarak kabul edilerek kullanılan bal, kahvaltılık ürünlerin de başında gelmektedir.

Bal cilt üzerinde kullanıldığında çok büyük bir yararlı etkisi bulunduğu için kozmetik sektöründe de oldukça fazla kullanılmaktadır. Yetişkinler ve çocuklar tarafından günde mutlaka bir miktar tüketilmesi gereken bal, arıların çiçekler üzerinde nektar toplaması ile oluşturduğu bir gıdadır. Çocukların büyümesine ağırlıklı olarak katkısı olan bal, enzimler, prebiyotikler, Mineraller, mikro besleyiciler ve vitaminler içermektedir.

Balın Faydaları

balın faydalarıSıcak içildiğinde kabızlığa iyi gelir
Soğuk içildiğinde ishal rahatsızlığına iyi gelir
Kolesterolün düşmesinde faydası vardır
Enerji verir
Kas yorgunluğu için faydalıdır
Sindirim sistemini düzenler
Aç karnına sabahları yendiğinde fazla kiloların gitmesini sağlar
Uykusuzluğa iyi gelir
Terlemeyi azaltır
Varis bölgesine sürüldüğünde varisin zamanla geçtiği görülür
Kış öksürüklerine iyi gelir
Alerjiyi tedavi eder
İdrar yollarını temizler
Akciğerler için büyük yarar sağlar
Yanıklarda kullanılırsa yanığın izi kalmadan geçmesini sağlar
Saç uzatmakta ve saç dökülmelerine faydası vardır
Karaciğeri temizler

Bal Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bal almak isteyen kişi ilk olarak balı alması gereken yeri iyi tetkik etmelidir. Çünkü piyasada bir çok kavanozu az ücretle satan balcılar türemiş ve neredeyse içinde hiç hakiki bal bulunmadan bal satışı yapmaktadırlar. Bu da bal kullanmak isteyen kişileri oldukça korkutmaktadır. Peki; hakiki bal nasıl seçilmelidir?
Gerçek balda esans kokusu gibi bir bal kokusu vardır sahtesinde yoktur
Gerçek bal soğuk ortama alındığında şekerlenir, sahte bal ise şekerlenmez
Gerçek olan bal diğer ballara göre daha koyu bir kıvama sahiptir.
Gerçek bal içine şeker katılmış ballar kadar tatlı değil doğal bal tadı yapısındadır.
Resim

Organik Bal Nedir?

organik balÖncelikli olarak organik bal doğasında tam bir şifa taşımaktadır. Çünkü arı bu balı çevre kirliliği olmayan, neredeyse hiç insan ayağı basmamış doğal çiçeklerin bulunduğu orman veya meralarda bulunan çiçek nektarlarından yaparlar. Bu bal normal çiçek ballarına veya çam ballarına nazaran çok daha büyük şifa kaynağıdır. İlaç olarak da kullanılan organik bal türünün bir çok hastalıkta tedavi amaçlı kullanıldığı bilinmektedir. Organik bal üretiminde mutlaka bazı şartların bal üretiminde gelişmiş olması gerekmektedir. Bu şartlar;
Bal üretilen yerin çevresinin doğal mera veya orman olması gereklidir
Hangi bölgede organik bal üretimi yapılıyorsa o bölgenin arı ırkına göre ana arı kullanılmalıdır
Nektar her zaman arılar tarafından bal kovanına doğal çiçeklerden getirilmelidir
Kesinlikle kolonilerin zirai mücadele alanlarından uzak olmaları gerekir
Yabancı arı kolonilerinin kovanlara dadanmaması için koloni kayıtlarının tutulması gereklidir
Kesinlikle şeker beslemesi yapılmamalıdır
Peteklerin doğal bal mumundan üretilmesi gereklidir
Balların konulacağı kaplar mutlaka hijyenik olmalıdır


Bal Nasıl Tüketilmelidir?

Balın tüketim şekli kişiden kişiye değişmektedir. Bir yaşından sonra bebeklere bal verilmesini öneren doktorlar, bebeğin balı günde bir şeker kaşığı kadar tüketmesi taraftarıdır. Yetişkinlerde ise kilo problemi olan kişiler sirke ve balı ılık bir bardak su içinde eriterek kullandıklarında fazla kilolardan kurtulmak için en iyi kür olacaktır. Bal yaşı ilerlemiş kişilerde kemik erimesi için günde üç yemek kaşığı kadar tüketilmelidir.

Kaynak.: http://www.mevsimindeye.com/kategori/organik-bal


Resim


Cevapla

“Arıcılık” sayfasına dön